Interview met dynamische leiders in de automotive

Nathalie Peters: “Vanuit FRISK Agency heb ik de eer om voor een aantal mooie automerken te mogen werken. En wat het bijzonder maakt is dat ik zo een een aantal leuke en slimme vrouwen met passie voor hun werk heb leren kennen. Dit bracht me op het idee om eens verder te kijken binnen mijn netwerk in de automotive branche en met vakvrouwen in gesprek te gaan. Ik heb hun inzichten verkent over hun merken, unieke benaderingen en de toekomst van autodealers. Ik heb de volgende vrouwen mogen interviewen: Rebecca van Nieuwkerk van Automotive-centre Van Nieuwkerk, Ernestine Voskuilen van Vakgarage Voskuilen en MRCar.nl, Puck de Jong van Mobility Group Haaker Annemieke Ekkerman van Renault Nieuwendijk.” 

Over het kiezen van hun merken 

Rebecca: “Honda en Mazda zijn Japanse merken; ze staan voor kwaliteit en onderscheidend design, wat overeenkomt met ons ethos bij Van Nieuwkerk. We streven ernaar ‘Driven to be the best’ te zijn — een perfecte harmonie met onze gekozen merken.” 

Puck: “Onze passie ligt al meer dan veertig jaar bij de Italiaanse automerken. Van Lancia tot Fiat. Ons nieuwste lid, Jeep, heeft ook een plek in ons hart gevonden.” 

Ernestine: “Onze focus ligt op kwaliteit en het minimaliseren van risico’s, vooral als het gaat om garantieclaims.” 

Annemieke: “Eerlijk gezegd ben ik in dit vak gerold door mijn buurman, Kees Nieuwendijk. Maar mijn passie voor Renault is met de jaren alleen maar gegroeid, vooral door de innovatie en het design dat we de laatste jaren hebben doorgemaakt.” 

 

Hun onderscheidende aanpak 

Rebecca: “Hoewel grote dealerholdings het toneel domineren, koesteren wij juist het familiegevoel van ons derde-generatiebedrijf. Met drie locaties vinden we een balans tussen professionaliteit en persoonlijke aandacht voor onze klanten en medewerkers.” 

Annemieke: “Met enthousiasme, een kritische blik en nuchtere humor zorg ik voor een werksfeer waar iedereen zich gewaardeerd voelt.” 

Ernestine: “We streven ernaar om niet alleen aan de verwachtingen van de klant te voldoen, maar deze te overtreffen!” 

Puck: “We proberen ons te onderscheiden door te zorgen voor directe communicatie en door het creëren van een gastvrije omgeving voor iedereen die binnenstapt.” 

Navigeren in een door mannen gedomineerde industrie 

Rebecca: “Vrouw zijn in deze industrie is geen nadeel; het is een schijnwerper en motivatie. Zeker, er zijn stereotypen, maar ik geniet ervan om ze te overstijgen.” 

Annemieke: “Werken tussen mannen heeft vaak grote voordelen. Het biedt een kans om je te onderscheiden en ik waardeer de andere communicatiestijl.” 

Ernestine: “Onze teams hebben een sterke vrouwelijke aanwezigheid, wat bijdraagt aan de diversiteit en sfeer.” 

 Puck: “Werken tussen mannen is meestal heerlijk; vrouwen voegen gewoon de finishing touch toe!” 

Visie op de toekomst van autodealers 

Rebecca: “Het landschap verandert, maar zolang dealers hun waarde kunnen aantonen, is er een toekomst.” 

Ernestine: “Tweedehands auto’s zullen altijd gevraagd zijn, en onze expertise verzekert ons van een lange toekomst.” 

Puck: “Persoonlijke aanraking is tijdloos. Dealerships zoals de onze zullen altijd een plek hebben.” 

Annemieke: “Dealers zullen moeten evolueren naar verdere digitalisering en een focus op elektrische en milieuvriendelijke modellen. Vooral in Amsterdam zullen we ons moeten aanpassen.” 

 

Grootste uitdagingen voor de toekomst

Annemieke: “De toenemende concurrentie en het navigeren door veranderende marktdynamiek, zoals verschuivingen in vraag en nieuwe (Chinese) marktspelers is uitdagend, maar biedt ook kansen voor groei en ontwikkeling.” 

Rebecca: “De uitdaging ligt in talentmanagement — het aantrekken en behouden van bekwame mensen in een competitieve markt.” 

Ernestine: “Voorop blijven met innovaties en elektrificatie is essentieel, een missie die ik ondersteun via mijn rol bij de VER.” 

Puck: “Onze vreugde en uitdaging is om te floreren tussen de grotere spelers terwijl we onze unieke charme behouden.” 

 

Favoriete modellen buiten hun eigen merken 

Rebecca: “Naast de Mazda MX-5 en Honda NS-X, is de Aston Martin V12 Vantage zeker een droomauto.” 

Ernestine: “Het design en de sportieve erfgoed van McLaren zijn betoverend.” 

Puck: “Maserati is prachtig, en ook de range van BMW is aardig.” 

Annemieke: “Ik zag dat vorige week de nieuwe Porsche Macan full electric uit is gekomen, daar gaat mijn hart toch wel sneller van kloppen hoor.” 

 

Nathalie: “Dank jullie wel voor jullie tijd en het delen van jullie waardevolle perspectieven, het is duidelijk dat passie jullie succes drijft in deze snel bewegende industrie.” 

Wil je weten wat we voor jou kunnrn betekenen? We gaan graag met je in gesprek.

Plan hier jouw gratis en vrijblijvend adviesgesprek in met FRISK Agency of neem contact met ons op.